Köpvillkor och frakt

Köpvillkor, frakt och service.

Priser

Alla utskrivna skåpspriser visas exkl. moms men inkl frakt och gäller under förutsättningar som står under FRAKT längre ner på denna sida. Våra huvudsakliga kunder är företag som inte önskar handla på postordervis utan vill ha en personlig professionell kontakt för att köpa rätt skåp. Privatkunder är välkomna att handla av våra proffsskåp men uppmärksammas på att momsen tillkommer.

Betalningsvillkor, alltid faktura!

Vi fakturerar normalt alla våra företagskunder på tjugo eller trettio dagar efter kreditkontroll. För privatpersoner gäller tio dagars betalning. Önskas annan betalningsuppgörelse så har vi möjlighet att erbjuda exempelvis leasing.

Vid en beställning erhåller köparen ett ordererkännande per post eller mejl där köpet preciserats. Om något är fel i ordererkännandet så måste köparen meddela detta inom fem arbetsdagar.

Betalningspåminnelseavgift vid försenad betalning debiteras med 45 kronor plus lagstadgad ränta. 

Garantivillkor

På alla våra skåp, nya som begagnade är garantitiden ett år om inget annat avhandlats. Handhavandefel från köparen på lås ingår ej i garantin. Ej heller inkopplade larm eller annat utrustning som utförs av annat företag än CA Kassaskåpshuset AB. Batterier som sitter i elkodlås omfattas ej av garantin utan måste bytas av köparen när de har tappat kraften.

Service

Vi kan genom etablerade kontakter sedan åttiotalet erbjuda service över hela norden. Vi använder enbart certifierade värdeförvaringstekniker vid arbeten med kassaskåp.

Modell och måttförändringar

Vi förbehåller oss rätten till modelländringar där både vikt, mått och utseende kan ändras.

Lager

Vi har lager på begagnade kassaskåp i Västberga som ligger i södra Stockholm och i Mellösa i centrala Sörmland. Nya kassaskåp levereras direkt från tillverkarnas lager, detta för att hålla nera alla kostnader. 

Frakt

Vi samarbetar idag med tre stora transportföretag som alla har sina specialiteter på kassaskåpsleveranser. Vi levererar våra skåp över hela norden. Önskas snabbleverans så ordnar vi det i nio fall av tio. Normal leveranstid är ca sju arbetsdagar.

I våra skåpspriser ingår frakt enligt nedan till lastkaj, varumottagning eller huvudentré.

Alla nya skåp som väger under 1000 kg levereras till lastkaj, varumottagning eller huvudentré. Skåp som väger över 1000 kg måste ha en lastkaj för att kunna lossas. Om skåp över 1000 kg ska lossas på annan plats än lastkaj så ordnar vi det, vi tar då kontakt med någon av våra samarbetspartners på orten som då ordnar lossningen, här tillkommer då en avgift. Om intag sker med hjälp av mobilkran, speciallyft i trappor mm så offererar vi detta separat. Ibland krävs exempelvis hjälp av truck, då tillkommer dess timkostnad.

Önskas intag till uppställningsplatsen så tar vi fram prisuppgift och hör oss för med dig som kund om hur det ser ut på intagsvägen, vi ordnar hela fraktvägen.

Vid frakt av begagnade skåp så gäller samma som ovan för skåp upp till 1800 kg. Där utöver så måste vi besikta platsen för lossningen.

Transportföretagen vi anlitar är säkerhetskontrollerade! Personalen är utbildade på tunga transporter och är dessutom trevliga!

Transportskador

Om skåpet har transportskador när det anländer, det är då viktigt att skriva detta på frakthandlingen direkt samt ta en kopia på det ni skrivit. Detta måste göras medans transportören är kvar på plats! Meddela oss sedan helst samma dag om skadan. Detta är nödvändigt för att transportförsäkringen skall gälla! Transportskador som meddelas senare än fem arbetsdagar och som inte har antecknats vid lossningstillfället kan inte reklameras.

Om det är oklart, ring oss så hjälper vi till att förklara.